Kartu zliav môžu vo Vysokých Tatrách využívať už druhú zimu

15.12.2011 Poprad

Vysoké Tatry 15. decembra (TASR) – Vo Vysokých Tatrách tento rok dosiahli v treťom kvartáli tohto roku najvyšší počet prenocovaní v rámci Slovenska. Boj o každého turistu je v súčasnosti spojený so zavádzaním inovatívnych systémov a so sledovaním aktuálnych trendov. Jedným z nich je aj karta zliav platná vo viacerých strediskách a hoteloch, ktorú zväčša ponúkajú oblastné organizácie cestovného ruchu.
„Už v roku 2009 začal Klaster Liptov ponúkať kartu zliav v najatraktívnejších strediskách Liptova. O viac ako rok nato sa podarilo podobnú kartu zliav zaviesť aj vo Vysokých Tatrách, a to aj napriek tomu, že tu zatiaľ nie je aktívna oblastná organizácia cestovného ruchu. Karta sa momentálne chystá na svoju druhú zimnú sezónu,“ priblížila produktová manažérka Tatry Card Lenka Maťašovská z Tatry mountain resorts, a. s. Vďaka nej môžu ubytovaní hostia využívať služby výhodnejšie a lacnejšie.
„Turisti môžu získať na tri až šesť dní lyžovačky zľavu až do výšky 30 percent,“ konkretizovala Maťašovská. Okrem toho sa zľavy týkajú aj miestnych akvaparkov, reštaurácií, požičovní lyžiarskeho výstroja či športových obchodov. Kartu môžu turisti získať v niektorých ubytovacích zariadeniach bezplatne, priamo na recepcii.
\"Vo Vysokých Tatrách je k dispozícii 10.000 lôžok v 150 ubytovacích zariadeniach, ktoré vedia návštevníkom ponúkať pobyty so skipasmi a inými službami v balíkoch za lepšie ceny,\" upozornila Maťašovská. Najvyššie nárasty počtu prenocovaní dosahuje región Liptov, aj napriek tomu je podľa nej najviac ubytovaných hostí práve v Tatrách.
 

Vyberte región

mark